Over de Dorpsquiz

Een evenement waarin zelf gevormde teams op een avond in een race tegen de klok ‘thuis’ een honderdtal vragen moeten beantwoorden die over van alles en nog wat kunnen gaan. De quiz is opgedeeld in diverse categorieën zoals:  de geschiedenis van Erica, sport en hobby's op Erica maar ook algemeen nieuws en denkpuzzels.  Daarbij zijn er doe-opdrachten in het dorp en uitdagende vragen.

De quiz is het beste te maken op één centraal punt van waaruit er gewerkt wordt en waar de antwoorden van je team binnen zullen komen. Dit kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, een school, enzovoorts. Alle hulpmiddelen mogen daarbij ingezet worden: internet, Facebook, kranten, opa’s en oma’s, bekenden en onbekenden.  

Dit kan je winnen:

Alle deelnemende teams strijden voor de geldprijs, deze wordt uitgekeerd aan een goed doel dat van te voren is vastgelegd. Elk team kiest bij inschrijving een goed doel binnen de gemeente Emmen. Dit kan een stichting of vereniging zijn. Het goede doel van het winnende team ontvangt een geldcheque. De hoogte van het bedrag van deze cheque is afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Aan het team dat winnaar is geworden van de eerste prijs wordt naast een geldprijs voor een goed doel, ook de Ericaanse Dorpsquiz trofee uitgereikt.

Teams

Stel je team  samen, vraag je vrienden, collega's, familie of je buren om met je mee te doen. 

 

Het team moet bestaan uit minimaal 5 personen. Er is geen maximum aan het aantal  personen gesteld. Hoe meer leden des te makkelijker het wordt de vragen te beantwoorden en de quiz binnen de gestelde tijd te voltooien. De organisatie adviseert om bi het samenstellen van een team rekening te houden met de actuele COVID-19 maatregelen.

 

Elk team wijst zijn captain aan. Elk team verzint een teamnaam, en wijst een goed doel (vereniging of stichting uit de gemeente Emmen) aan waar het gewonnen prijzengeld naar toe gaat.

De teamcaptain van het team is minimaal 18 jaar.

Dorpsquiz Erica Organisatie

Tel: 06-22783674

M.: info@dorpsquizerica.nl 

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

Waar kunnen we mee helpen?

© 2020 by Dorpsquiz Erica organisatie.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now