top of page

Over de Dorpsquiz

De Dorpsquiz is een interactief spel waarin zelf gevormde teams op een avond in een race tegen de klok ‘thuis’ een honderdtal vragen moeten beantwoorden die over van alles en nog wat kunnen gaan. De quiz is opgedeeld in diverse categorieën zoals:  geschiedenis (van Erica), sport en hobby's (op Erica) maar ook algemeen nieuws en denkpuzzels.  Binnen elke categorie vind behalve quizvragen ook doe opdrachten waarvoor je soms op pad moet en soms kan je er voor thuisblijven

De quiz is het beste te maken in goed overleg met je hele team, zorg dus voor de ideale teamsamenstelling, en een goed 'thuishonk' waar alle antwoorden verzameld worden. Alle hulpmiddelen mogen  ingezet worden bij het beantwoorden van de vragen: internet, Facebook, kranten, opa’s en oma’s, bekenden en onbekenden.  

Dit kan je winnen:

Alle deelnemende teams strijden voor de geldprijs, deze wordt uitgekeerd aan een goed doel dat van te voren is vastgelegd. Elk team kiest bij inschrijving een goed doel binnen de gemeente Emmen. Dit kan een stichting of vereniging zijn. Het goede doel van het winnende team ontvangt een geldcheque. De hoogte van het bedrag van deze cheque is afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Aan het team dat winnaar is geworden van de eerste prijs wordt naast een geldprijs voor een goed doel, ook de Ericaanse Dorpsquiz trofee uitgereikt.

Group Seflie

Teams

Stel je team  samen, vraag je vrienden, collega's, familie of je buren om met je mee te doen. 

 

Het team moet bestaan uit minimaal 5 personen. Er is geen maximum aan het aantal  personen gesteld. Hoe meer leden des te makkelijker het wordt de vragen te beantwoorden en de quiz binnen de gestelde tijd te voltooien. De organisatie adviseert teamgroottes van 10 tot 12 personen. Je hebt voldoende mensen nodig om alles te kunnen behandelen, maar overzicht bewaren is ook essentieel.

 

Elk team wijst zijn captain aan. Elk team verzint een teamnaam, en wijst een goed doel (vereniging of stichting uit de gemeente Emmen) aan waar het gewonnen prijzengeld naar toe gaat.

De teamcaptain van het team is minimaal 18 jaar.

bottom of page