top of page

Genoten, gelachen en geleerd!

Half Erica stond op stelten op 6 november. De tweede editie van de Dorpsquiz vond namelijk plaats. Er werd op fietsen door de straten gescheurd, af en toe verscheen er een clown om de bocht en de kerk was drukker bezocht dan tijdens de laatste kerst-mis!


Wat was het genieten voor jullie maar ook voor ons als organisatie. Geweldig om zo nu en dan nog steeds nieuwe Dorpsquiz anekdotes te horen.


Oké oké, af en toe was het ook best pittig, stressvol en vast ook chaotisch. Maar zolang het plezier de overhand bleef houden moet het toch leuk zijn geweest!?


Door ieders enthousiasme zijn wij in ieder geval weer helemaal gemotiveerd om een derde editie te gaan organiseren. De tandwieltjes in onze hoofden zijn alweer gaan draaien en de eerste ideetjes zijn alweer uitgewerkt.


Maar voor we aan de slag gingen hebben we natuurlijk even teruggeblikt op de vorige edities. Dankzij jullie feedback in de mailbox, via het evaluatieformulier en op onze socials hadden wij flink wat te bespreken. Bedankt daarvoor :D


Allereerst de datum, wij hadden graag standaard de eerste zaterdag van november als vaste datum gehanteerd, maar wij hebben zowel in 2020 als in 2021 gemerkt dat deze datum spannend is in tijden van Corona. De eerste editie hebben we het moeten verplaatsten en bij de tweede editie hebben we wat aanpassingen moeten doen en kon het eindfeest uiteindelijk niet live plaatsvinden. Daarom hebben wij besloten om de Dorpsquiz te verplaatsen naar het laatste weekend van september om zo een grotere kans te hebben dat het volgend jaar allemaal gewoon door kan gaan! Voor 2022 betekent dat: zaterdag 24 september 2022 - editie 3!


Daarnaast hebben wij feedback ontvangen over de teamgrootte. In meerdere evaluaties kwam naar voren dat het fijn zou zijn als er een maximum zou komen te staan op het aantal deelnemers per team. Echter is het voor ons als organisatie niet mogelijk om tijdens de quizavond te controleren met hoeveel mensen een team mee doet. Verplaatsten naar het Schienvat en daar controleren hoeveel mensen er per team mee doen is ook geen optie, dan kunnen er veel minder teams mee doen dan met de vorige edities. Maaaar, wij hebben iets verder nagedacht. Wij gaan namelijk het aantal vragen per categorie beperken zodat het voor kleinere teams ook beter te doen zal zijn om de quiz te maken (we kunnen niet beloven dat jullie alles afkrijgen, maar het zal zeker iets schelen). Grotere teams houden mogelijk wat tijd over, maar wij geloven niet dat deze teams zich zullen vervelen. Af en toe een pauze tussendoor is ook niet erg toch? ;)


Verder kregen we de tip om ook activiteiten te gaan organiseren in de buiten gebieden. Nou wie weet… maar dat gaan we nog niet verklappen natuurlijk ;). Het is in ieder geval, zoals we ook bij de uitslagavond hebben aangegeven, mogelijk om vanuit het buitengebied een ruimte te huren in het Schienvat om vanuit daar te spelen. Neem even contact met hun op om een plekje te kunnen reserveren.


Wat we vooral veel hebben gehoord en gelezen is: Ga zo door!

Dus dat gaan we dan maar doen :D


Wist je dat je je alweer in kan schrijven? Doe dit via: https://www.dorpsquizerica.nl/inschrijvenVier best beoordeelde "What my ... think I do" inzendingen


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page