top of page

Een Dorpsquiz, dit kan je verwachten:

Misschien heb je al wel eens van het fenomeen Dorpsquiz gehoord, misschien ook niet. Dorpsquizen worden in het zuiden van het land al veel gespeeld. Families, vriendengroepen, verenigingen en buurtschappen gaan daar al jaren met elkaar de strijd aan. Ook op Erica wordt in november van dit jaar kennisgemaakt met hun eerste echte Dorpsquiz.


Wat kun je verwachten?

Maak een team van enthousiaste 'out of the box' denkers. Zorg voor een goede mix van creatievelingen, fanatiekelingen en slimmerds. Want op de avond van de dorpsquizen krijg je een boekwerk met zeer gevarieerde vragen en doe-opdrachten. Daar heb je dus verschillende karakters en kwaliteiten voor nodig.


Bereid je voor!

Meedoen aan de Dorpsquiz Erica in november betekent scherp zijn vanaf vandaag! Vertrouw niemand en verwacht alles. Haal de Grote Bosatlas van zolder en bewaar alle lokale kranten. Verdiep je in de ondernemers en evenementen van Erica en check de historie. O ja, zorg ook dat je een beetje scherp blijft op de social media kanalen, want er kan zo af en toe een hint of een oefening langs komen.


En zo gaat het:

De teamcaptain haalt op zaterdag 7 november om 18:45 uur het quizboek op in het scoutinggebouw. Hierin staan vragen en opdrachten uit verschillende categorieën, met vaak een knipoog naar Erica. Je speelt de quiz op een zelf te bepalen locatie, bijvoorbeeld bij één van jullie thuis, in de (sport)kantine of in het café. Het handigst is natuurlijk op Erica, want daar zullen de opdrachten ook plaatsvinden.


Je mag gebruik maken van internet, social-media, kranten, boeken, opa's en oma's etc. en zo af en toe moet je het dorp in voor de juiste antwoorden. Elk team heeft circa 4 uur voor het maken van deze dorpsquiz.


Aftellen tot november 2020

Om jullie alvast warm te maken voor dit nieuwe spel zal er zo af en toen een voorbeeldvraag of hint verschijnen op Facebook en Instagram van Dorpsquiz Erica.


Voor vragen en meer informatie houd de website in de gaten.https://www.facebook.com/Dorpsquiz-Erica-106456534186042


https://www.instagram.com/dorpsquizerica/


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page